Kategoriler
Duyuru Haberler

ESO Artık Türkçe 

Elder Scrolls Online artık Türkçe, topluluk tarafından çevirilen oyun eklentisine dair bilgiler bu yazıda!

Elder Scrolls Online artık Türkçe, topluluk tarafından çevirilen oyun eklentisine dair bilgiler bu yazıda!

ESO Türkçe Çeviri ,Balgamov & Sharlikran

Kurulum ve Gerekli Açıklamalar 

Merhaba, Yaklaşık iki yıldır üzerinde çalıştığım projemi sizlerle paylaşmaya karar verdim. Bu süreçte, kendim çeviri yapmayı, bir ekip oluşturmayı, eş zamanlı dosya düzenleme programları kullanmayı, lokalizasyon sitelerinde yapılan bağışlarla bir çeviri projesi yönetmeyi ve daha pek çok yöntemi denedim. Yaklaşık bir milyon satırlık metnin sadece bin satırını bir ayda zorlukla çevirebildiğimi fark ettiğimde, yapay zeka kullanarak çeviri yapmanın en mantıklı çözüm olduğuna karar verdim ve işte buradayız. Özetle, oyun içinde göreceğiniz metinler hem benim çevirim hem de yapay zekanın yardımıyla hazırlanmış olacak, ancak tüm düzenlemeler en son benim elimden geçecek ve eklenti dosyasını güncelleyeceğim.

Her ne kadar aylardır bu çeviri üzerinde düzeltmeler yapmakla uğraşsam da gözümden kaçan pek çok hata olduğunun farkındayım. Bu yüzden, oluşturduğum Discord kanalında, acil düzeltilmesi gereken hataları bana bildirmenizi rica ediyorum. Aldığım geri bildirimlere dayanarak gerekli düzeltmeleri yapacağım ve eklentiyi düzenli aralıklarla güncelleyeceğim.

Ayrıca, bu projenin her aşamasında, özellikle kodlama konusunda bana büyük destek olan ve ESO’nun en önemli eklentilerine katkılarıyla tanınan Sharlikran’a sonsuz teşekkürlerimi sunmak istiyorum.

ESO Türkçe Eklenti

Çeviride destek olmak, eklenti dosyalarını düzenlemek veya başka bir çeviri işlemine katılmak isteyenler için detaylar için aşağıdaki bağlantı ile Discord Sunucusu’na katılabilirsiniz.