Kategoriler
Haberler

Bretonların Mirası ve Ulu Ada Hakkında Şu ana Kadar Bildiğimiz Her Şey

Ulu Ada

Zenimax Online Studios geçtiğimiz gün Elder Scrolls Online için 2022 yılının olay örgüsünü tanıttı, Bretonların Mirası. Bu yılki paketimizin adı Ulu Ada. Bu yazıda paylaşılan her şeyin bir özetini bulabilirsiniz.

Bretonların Mirası

Bu seneki hikâye daha önceden hiçbir zaman maceraya atılmadığımız bir bölge, Yaztutan Adası’ nın kuzey-batısındaki Systres Takım Adaları’ nın baş tacı Ulu Ada’ da ve genellikle biraz daha arka planda kalan Breton Kültürü üzerine olacak.

Systres Takım Adaları resmen bir Akdeniz ülkesi güzelliğinde daha önceden keşfedilmemiş bir güzellik ana adamız Ulu Ada mimari olarak geleneksel Orta Çağ ve Feodal Avrupa’ dan ilham alınarak Gonfalin Koyu içinde, Navire Kalesi ile tamamıyla Breton Kültürü’ nün somut olarak yoğunca hissedildiği şaşalı orta çağ turnuva alanları ve gizli yeraltı mezarlıkları ile de Breton Mimarisi’ ne örnek olacak. Systres Takım Adaları sadece mükemmelliklerin olduğu bir yer değil karanlık kısımları kuzeydeki deniz ötesi tehlikeli orman adası Amenos, suçlular için kaçılması imkânsız kâbus bir hapishane. Bu bölge Tamriel Kıtası’ ndan birazca uzakta olduğu için güveli bir yer ve bu yüzden barış konuşmaları için gizli bir sığınak ayrıca Tamriel Soyluları için bir tatil yeri.

Hikayemiz birkaç yıldır devam eden Dünyanın Sonu teması yerine köklerine inerek Klasik TES Hikayesi anlatımıyla daha çok Politik Kavga kurgularının ön planda olduğu ve Tamriel içinde kalan Üç Bayrak Savaşı son hararetiyle ittifakların gücü ellerine almak için Cyrodiil ve İmparator Şehri içinde çarpışmalarına devam ederken buna son vermek isteyen kahramanların bulunduğu Sadık Toplum’ un bir hayali ve buna karşı çıkan grup Üstün Düzen arasında gerçekleşecek bir hikâye.

Elder Scrolls Online: Legacy of the Bretons

Bölge her zamanki gibi Görülmeye Değer Noktalar, Mağaralar, Açık Zindanlar, Dünya Yaratıkları, Dünya Etkinlikleri ve Görev Noktaları ile sizleri bekliyor ayrıca 12 Kişilik Grup Aktivesi Akını olarak gelecek olan Dehşet Yelken Resifi ile yeni Dünya Etkinliği olacak Volkanik Yarıklar bizimle paylaşılan içeriklerden.

Son olarak da öne çıkan iki ESO Karakteri bizi tekrardan karşılıyor, Stros M’Kai’ den Jakarn ve Güney Elsweyr’ den Za’ji.

Bilgisayar için 6 Haziran 2022’ de piyasa sürülecek olan Elder Scrolls Online: High Isle iki hafta sonra da Konsol için çıkışını yapacak.

Yeni Bir Oyun Sistemi Hikayelerin Hürmeti

Yeni paket ile gelecek olan oyun içi toplanabilir kart oyunu istediğiniz zaman herhangi bir Han içinde ya da herhangi bir yerde Group & Activity Finder içinden oyunculara veya oyuncu olmayan karakterlere karşı oynanabilir olacak. Tamriel içinde maceralara atılırken bulabileceğiniz kartların ve destelerin dahil olduğu bu iki kişilik oyun sistemi şu anlık tam olarak nasıl geleceği bilinmiyor ama bizimle paylaşılan hali ile;

  • İki kişilik bir oyun sistemi.
  • Öğretici hikayesi ile başlayarak size ilk destenizi verecek.
  • Savaş mekaniklerinin daha çok arka planda olduğu ve stratejinin dibine vuracak bir sistem.
  • Oyuncu olmayan karakterler ile yapılan çekişmeler oyun sonrası o karakter ile yeni hikayeler açabilecek.
  • Yeni ve Tecrübeli Oyuncuların karşılaşması ve güç farkı olmadan oynayabilmeleri için iki oyuncu kendi iki destesini ortaya koyacak, toplam dört destenin karışımı ile kartlar dağıtılarak oyun başlayacak ve kendi içinde bir Sıralama Sistemi ile rekabeti artıracak.
  • Son olarak da ödüllendirme olarak, Ev Eşyaları, Koleksiyonlar, Zanaat Malzemeleri, Değişim Taşları gibi birçok ganimet elde edilebilecek.
Tales of Tribute

Yeni Yoldaşlar

Gelecek olan yeni paket ile ayrıca iki yeni yoldaşı bizlere tanıttılar Ember kendisi bir Khajiit ve Isobel de bir Breton. Ember daha çok bir sokak çocuğu ve birazda onursuz ayrıca zeki, birazcık vahşi ve büyü üzerine marifetli. Isobel daha çok bir şövalye olma yolunda ve ülkülerini onurlu nedenlere dayandırıyor, kesinlikle vaaz ve ders verme ya da katı değil ama sadece oyuncunun doğru yola yönelmesini istiyor.

Oyuncu Evi Deryaörtüsü Tepesi

Yeni gelecek güncellemenin temasına uygun olacak yeni büyük bir ev, resiflerle çevrili denizin altında bir akvaryum resmen Kayıp Atlantis. Oyuncuların kendi hayal dünyasına göre tasarlamaları için olabildiğince açık bırakılmış ve çok geniş bir alana sahip.

İlk Çeyrek İçeriği: Üstün Sezon

Bretonların Mirası için ilk gelecek olan içerik Üstün Sezon olacak ve bize iki yeni zindan getirecek.

  • Tersanecinin Hayıfı Zindanı Ayrıktepe içinde bulunacak.
  • Mercan Yuva Zindanı Yaztutan Adası içinde bulunacak.

Gelecek zindanlardan bir tanesi için eğer Kıdemli Zorluk ile yapılırsa her bir ana yaratığın Zor-Hal uyarlaması olacak ve diğeri de içinde Gizli Minileri ile sizi bekliyor olacak. Her iki zindan için birer tane Yaratık Set ile üç farklı Standart Set olacak şekilde toplamda sekiz set eklenecek.

Eşya Parçalama Yardımcısı

Bu güncelleme ile Crown Store içine eklenecek yeni bir yardımcı Eşya Parçalayıcı, ganimetlerinizi ayak üstü ilgili masalarına gitmeden parçalamanızı ve malzemeleri kendiliğinden karakterinizin çantasına gönderiyor.

Çoklu Oyuncu Binekleri

Sonunda bineklerinize başka bir oyuncu yolcu olarak binebilecek daha öncedeki bir güncelleme tanıtımında gösterilen ancak teknik sorunlardan dolayı rafa kaldırılan Çoklu Binek Sistemi şu anlık ilk tanıtlan Duo-Dynamo Dwarwen Spider ve Yayında Gösterilen At ile Üstün Sezon ile geliyor.

İmparator Şehri ve Saygın Ödüller

Oyunculara karşı aktivitelerden kazanılabilecek olan toplam altı yeni set eklenecek bunlardan üç tanesi İmparator Şehri içindeki ana yaratıklardan düşecek olan Yaratık Seti ve diğer üçü de Saygın Ödüller posta yolu ile gelen ağır, orta ve hafif zırh olarak Standart Set şeklinde edinilebilecek.

İmparator Şehri içindeki mahzenlerden Anahtar Parçaları ile ve üzerinizdeki Tel-Var Taşlarının çarpan miktarı ile kazanım şansının arttığı ticarete kapalı bir yeni, Ejderha Muhafızı Savaşçısı Zırh Tarz Sayfaları.

Hesap Genelinde Başarımlar ve Unvanlar

Şu ana kadar sahip olduğunuz bütün başarımlar artık hesabınız genelinde olacak ve bütün karakterlerinizde görüntüleyebileceksiniz. Bu yeni sistemde Unvanlar dahil olacak ancak bireysel karakter bilgisi üzerine olanlar ve bir ilerleyeme sahip olan başarımlar ilerleme bitene kadar yine karaktere özel olacak ancak bazı başarımlar karakterlere özel kalmaya devam ediyor;

  • Semaparçaları,
  • Motif Bilgisi,
  • Efsun Taşlarının Bilgisi,
  • Açık Zindan Grup Aktiviteleri,
  • Dragon Guard Sanctum Başarımları,
  • Okunabilen Kitaplar ile Shalidor’ un Kütüphanesi,

Dahil edilmeyecekler içinde.